fbpx
pexels-photo-196655

Social Media Marketing

Wij creeren social media marketing, waar belangrijke en mooie momenten zo breed mogelijk worden gedeeld met de doelgroep. Tactieken omvatten live video’s, evenementen en strategische content. Dit alles gebaseerd op de unieke kracht van de organisatie.

Het komt nog te vaak voor dat grote of ambitieuze organisaties die fantastisch werk leveren op Social Media maar matig uit de verf komen. Weinig originele of opvallende berichten passeren de revue en de passie waarmee zij het vak uitoefenen komt online niet of nauwelijks naar voren in de saaie en inspiratieloze berichten die snel even geplaatst worden, “omdat we toch eigenlijk iets met Social Media moeten doen”. Verkondigen dat je de beste service hebt, voorzien van een snel in elkaar geknutseld plaatje, kan iedereen. Het is de kunst om je publiek te boeien, dingen te leren en tegelijkertijd met open mond te laten kijken naar de mooie visuals die je berichten vergezellen en laten opvallen tussen al die andere uitingen die dagelijks voorbijkomen.

Creatieve Strategen helpt je hierbij. Wij vertalen jouw visie en de unieke talenten, eigenschappen en diensten van je organisatie naar goed verzorgde berichten die volgers laten nadenken over je producten of dienstverlening en er daardoor meer over willen weten. Vervolgens zorgen we er ook nog voor dat je deze volgers gemakkelijk kunt benaderen en om kunt zetten in hechte, rendabele relaties. Klinkt ideaal? Is het ook! Bel, Mail, Skype of Slack ons even en wij regelen het voor je.

Creatieve Strategen – wij helpen merken en organisaties succes te behalen in de digitale wereld.

Ontmoet onze Creatieve Strategen!

Wij vinden het leuk om samen met jou te brainstormen over je eigen creatieve campagne.

Op de hoogte blijven van onderwerpen die je zelf kiest?

Klik dan hier om je keuze te maken uit de onderwerpen in onze Marketing Alert en hoor alles als eerste!

Werkwijze

leadgeneratie

Campagnevoorstellen.

Bij Social Media Marketing is het van groot belang dat je wat te vertellen en te laten zien hebt, waarmee je je kan onderscheiden van andere organisaties en merken in de branche. Er wordt daarom altijd begonnen met het maken van campagnes omtrent de onderwerpen die jouw organisatie uniek maken en die opvallen tussen alle berichten die dagelijks op Social Media voorbijkomen. Creatieve Strategen zorgt ervoor dat je je hierover geen zorgen hoeft te maken, omdat wij de campagnes voor je schrijven en de unieke aspecten aan jouw organisatie op deze manier sterk en effectief naar buiten brengen, waardoor mensen meer van je willen weten, bij je willen werken en zaken met je willen doen.

social media marketing

Layout & Design.

Om positief op te vallen spelen de layout en het design van berichten een sleutelrol. Berichten moeten er goed verzorgd uitzien en voorzien zijn van krachtige visuals, passend bij je merk of organisatie. In een klap moet duidelijk zijn dat dit bericht van een organisatie die zich durft te etaleren op een zeer gedegen of juist spontane en uitdagende manier. De verzorging en opmaak van berichten zegt vaak veel over de kwaliteit van het merk of de organisatie.

social media marketing

Content Creatie.

Een goed bericht geeft lezers of kijkers de mogelijkheid zich in het onderwerp te verdiepen. Tevens hoort, zoals hierboven verteld, bij een goed bericht ook een verleidelijke visual. Creatieve Strategen zorgt ervoor dat je deze niet zelf hoeft te maken, maar dat alle berichten en ontwerpen bij de lopende campagnes tijdig klaarstaan. Dit doen we aan de hand van een kalender, met daarop alle belangrijke data en gebeurtenissen, waardoor we ten alle tijden minimaal een maand vooruit werken. Alle berichten staan dus vooraf klaar en worden na goedkeuring direct ter plaatsing ingepland. Zo weet je altijd wat er gebeurt en met welke uiting je op welk moment naar buiten treedt. Ook houd je op deze manier toch zelf de touwtjes in handen, terwijl alles voor je geregeld wordt. Zie ook marketingstrategie.

social media marketing

Interactie Management.

Onze social media marketing trekt aandacht, wat resulteert in interactie met de lezers en kijkers van de berichten. Wij zorgen ervoor dat reacties op berichten worden teruggekoppeld en niet over het hoofd worden gezien. Hierdoor mis je geen afspraak of samenwerking, doordat er even niet op de Social Media accounts is gekeken of er een melding werd gemist. Tevens kunnen wij op deze manier opvallende patronen, zoals bepaalde volgers die berichten opvallend vaak “liken” of “delen”, herkennen en terugkoppelen. Het is namelijk wenselijk om deze ambassadeurs bijzondere aandacht te geven, zodat zij op deze manier reclame blijven maken voor de organisatie.

Analyse & Rapportage.

Alle campagnes en berichten worden individueel geanalyseerd en vervolgens worden hier conclusies uit getrokken. Berichten die bovengemiddeld scoren kunnen de stijl van communicatie aangeven waar de volgers het best op reageren of het thema aangeven van visuals die volgers bovengemiddeld activeren. Nog belangrijker kan het aantal views en likes een indicatie geven van welke dienst of welk product het populairst is onder de volgers van de pagina’s. Hierop kunnen vervolgens nieuwe campagnes en berichten ingestoken worden, zodat deze exact aansluiten op de interesses van je volgers. Volgers die eruit springen qua activiteit en interesse worden daarbij klaargemaakt voor benadering.

Email Marketing

Brainstorm.

Om te zorgen dat de juiste vertaalslag wordt gemaakt van de organisatie, haar visie en haar activiteiten naar campagnes en social media marketing, is het verstandig om frequentelijk op een vaste datum op locatie bij elkaar te komen. Op deze manier kunnen nieuwe campagnes direct worden besproken en worden de resultaten van de eedere inspanningen gepresenteerd. Zodoende blijft er ten alle tijden feeling met de organisatie en haar ontwikkeling en sluiten de campagnes en berichten hier telkens naadloos op aan. De marketingstrategie groeit op deze manier mee met de organisatie en vice versa.

Social Media als extra verkoper?