Hoe veilig is jouw website?

Onze klanten zijn er bekend mee, maar niet voor iedereen is het gesneden koek; veiligheid van websites en veiligheid voor de klanten die je website bezoeken. Heb jij bijvoorbeeld al eens gehoord van een SSL Certificaat? Of specifieke beveiligingsmaatregelen om jouw website effectief te beveiligen tegen hackers?

Het bekende “slotje” geeft aan dat je een veilige website hebt, maar is een website met een slotje dan ook per definitie veilig? Is een SSL Certificaat voldoende of slechts het absolute minimum om goed voor de dag te komen en een veilig gevoel te geven aan de buitenwereld?

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL Certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding met je website. Belangrijke data kan zo niet leesbaar worden onderschept, maar het beveiligt je niet tegen hackers. Websites van Creatieve Strategen worden standaard opgeleverd met een SSL beveiliging, maar daar houdt het wat ons betreft niet op. Een SSL Certificaat zorgt namelijk enkel voor een veilige versleutelde verbinding tussen website en browser. Onveilige scripts en verouderde thema’s, plugins of CMS systemen worden hier niet mee beveiligd.

Veilig surfen is een service die je je klanten moet bieden en het is, zeker in deze tijden van digitale economie, een enorme kostenpost wanneer je website de lucht uit gaat wegens een hack door lekken of achterstallig onderhoud. Zoals je je deur op slot doet bij het verlaten van je huis of je bedrijfspand laat beveiligen, zo zou je ook online je veiligheidsmaatregelen moeten treffen. Kostbare data of klanten verliezen aan nalatigheid op het net is onnodig en kan flinke financiële gevolgen hebben. Bovendien komt dit onprofessioneel over en kan het de nodige reputatieschade met zich meebrengen.

Proactieve beveiliging

Wij pleiten daarom voor proactieve beveiliging van je website en je niet te beperken tot “slechts” het aanschaffen van een SSL Certificaat. De gegevens van je organisatie, je gewaardeerde klanten en alle daaraan verwante data lopen namelijk gevaar. Een keer vergeten om je plugins of CMS systeem te voorzien van de laatste update zou je fataal kunnen worden. Met een beetje geluk staat er dan een backup klaar, maar grote kans dat de hackers dan al hebben waar ze voor kwamen. Daarbij is het erg zonde van de data die je die dag verzameld hebt of het artikel waar je collega zoveel tijd in heeft gestoken.

Maar waar moet ik beginnen met mijn website?

Heeft je website op dit moment nog geen “slotje” en dus ook geen SSL Certificaat, dan is het zaak om hier direct actie op te ondernemen. Wanneer de fundering (nog) niet staat kan hier namelijk nooit een stabiele online omgeving op gebouwd worden. Proactieve beveiliging kan daarna opgezet worden om ook hackers buiten de deur te houden en downtime te minimaliseren. Onze Creatieve Strategen helpen je graag om te zorgen dat jij en je klanten geen gevaar lopen. Surfen op een veilige webomgeving begint immers bij jezelf.

Kan jij wel wat hulp gebruiken en wil je zeker weten dat jij en je klant geen risico lopen? Neem dan direct contact op met onze Creatieve Strategen!

Tel. 085 – 0666183
E-mail: info@creatieve-strategen.nl